goed doel

In 1997 startte de Goed-Doel-geschiedenis van De Heikantse Bierliefhebbers. Sindsdien steunen wij elk jaar een ander Goed Doel, en raakten meer en meer mensen en verenigingen betrokken.

Goed Doel 2022 - vzw den Draai

VZW Den Draai is door de Vlaamse overheid erkend en is aangesloten bij het Netwerk tegen Armoede en is eveneens lid van Welzijnsschakels. Hun ‘werkgebied’ situeert zich in de regio Heist-op-den-Berg.
Doelstelling is het sociaal isolement waarin kansarmen zich vaak bevinden te doorbreken door activiteiten, zoals bv het organiseren van gezamenlijke daguitstappen (b.v. een dagje naar zee, Antwerpen of een andere leuke bestemming).
De ene middag wordt een broodmaaltijd of soep aangeboden met aansluitend een gezellige babbel, de andere is er het project samen met de sociale kruidenier, “Koffie & Formulieren”. Dan helpen vrijwilligers met (het invullen van) allerhande officiële papieren, geven ze raad en/of verwijzen ze mensen door naar de juiste dienst/contactpersoon voor bv het aanvragen van bepaalde tegemoetkomingen.

VZW Den Draai komt in contact met mensen/gezinnen die het moeilijk hebben in onze dagelijkse maatschappij: mensen met een laag inkomen, een (te) kleine uitkering, in schuldbemiddeling, ... De ervaring en kennis wordt vertaald in aanbevelingen aan het lokale bestuur en de gemeentelijke diensten, enz..
VZW Den Draai kan rekenen op een grote groep vrijwilligers die zich belangeloos inzet het maatschappelijk doel van Den Draai te helpen verwezenlijken. Onze (en uw) steun zal er ondermeer voor zorgen dat er een extra koekje bij de koffie geserveerd kan worden en dat er in de soep rijkelijk heerlijke balletjes te vinden zijn. Den Draai krijgt door onze financiële bijdrage meer mogelijkheden. Meer info is te vinden op www.vzwdendraai.be en/of op facebook: vzwdendraai

Quote uit Het Nieuwsblad 19 november 2021 “In Heist-op-den-Berg leeft momenteel zo’n 10% van de bevolking in armoede. Bij de sociale kruidenier komen wekelijks 100 tot 130 gezinnen winkelen.”

weekend voor het Goede Doel in Soy >>>

chocolade >>> en acties >>>