goed doel

In 1997 startte de Goed-Doel-geschiedenis van De Heikantse Bierliefhebbers. Sindsdien steunen wij elk jaar een ander Goed Doel, en raakten meer en meer mensen en verenigingen betrokken.

Goed Doel 2019: Villa Clementina

Villa Clementina is gelegen aan de Brusselsesteenweg 143 in 1980 Zemst. Het is wat de naam zegt, een villa op een vrij groot domein. De eigenaar, ondernemer Katia Verhaeren was al een tijd op zoek naar een zinvolle bestemming. In 2012 ontmoette zij kinderarts Katleen Ballon en orthopedagoge Mieke De Strooper die hadden vastgesteld dat het moeilijk was voorschoolse opvang te vinden voor een kindje met beperking: geen plaats, lange wachtlijst, niet bevoegd, ... En daaraan iets wilden doen. De villa annex domein werd ter beschikking gesteld. Op 2 maart 2013 gaat Villa Clementina van start. Meter is Marieke Vervoort, peter Rudi Vranckx.
Bij Villa Clementina biedt een multidisciplinair team plus een aantal vrijwilligers opvang voor zowel “gezonde” kinderen als kinderen met speciale zorgnoden.

Door hen samen op te vangen en te begeleiden leren gezonde kinderen om te gaan met kinderen met een beperking, en omgekeerd leren de zorgkinderen zich beter te integreren en staande te houden in een “normale” wereld. Het motto van Villa Clementina: elk kindje is uniek en draagt ontwikkelingsmogelijkheden in zich, hoe beperkt deze ook mogen zijn. In het begeleidende team vinden we ook een aantal volwassenen met een beperking.
Een kinesiste komt kindjes verzorgen en zij die wegens hun beperking niet op de gewone leeftijd naar school kunnen krijgen enkele uren per week aangepast onderwijs in Villa Clementina. Daardoor kunnen sommigen later naar het gewoon onderwijs ipv naar buitengewoon onderwijs, of lopen ze minder achterstand op tov van hun leeftijdsgenootjes. Op het domein is ook een kinderboerderijtje waar heilzame hippotherapie wordt aangeboden en bij goed weer wordt er gespeeld op het terras en/of geravot op het buitenspeelplein.
Meer info: www.villaclementina.be.

weekend voor het Goede Doel in Soy >>>

chocolade >>> en acties >>>