goed doel

In 1997 startte de Goed-Doel-geschiedenis van De Heikantse Bierliefhebbers. Sindsdien steunen wij elk jaar een ander Goed Doel, en raakten meer en meer mensen en verenigingen betrokken.

Goed Doel 2020

De Emiliushoeve te Bevel is een zorgboerderij waar 34 mensen met een verstandelijke beperking gedurende de dag met ondersteuning komen werken. Op de hoeve in de keuken zorgen zij voor de maaltijden, in de houtwerkplaats worden diverse producten gemaakt en op de velden van de boerderij telen zij doorheen het jaar een 40-tal groenten. Zij werken op de varkenskwekerij (Duroc scharrelvarkens) en helpen bij de Groendienst van de gemeente Nijlen. In samenwerking met Herdershof Eén van de grote wensen is om over een jaar te starten met een soepronde in de omgeving. De naam van de werkplaats is SOEP ‘T ERIN. De eerste werkplaats die ook voor inkomsten gaat zorgen zodat nog mensen van de wachtlijst kunnen starten op de Emiliushoeve..

Het zijn allemaal mensen met een zorgbudget. Besparingen in de sector zijn er de oorzaak van dat hun zorgbudget kleiner wordt, wat er dan weer toe leidt dat zij dikwijls in plaats van een volle week nog maar vier dagen of minder “kunnen gaan werken”. Iets wat voor die mensen moeilijk te begrijpen is. Emiliushoeve Bevel besliste om niét te beknotten op de werkdagen. Maar daar moeten centen voor gezocht worden... Men zou ook willen starten met een grote, mooie “korte keten hoeve verkoop”, waar de eigen producten kunnen verkocht worden. Groenten en fruit onder de naam VELDVOLK. Emiliushoeve creëert kansen voor mensen met een verstandelijke beperking, en zorgt ervoor dat ook zij een eigen plek in onze samenleving vinden zodat ze van betekenis kunnen zijn in een zo normaal mogelijk en zinvol arbeidsgebeuren. Want arbeid en engagement is een recht voor iedereen. Deze doelgroep heeft ook veel kwaliteiten, die met een beetje ondersteuning van grote waarde zijn voor de samenleving.

weekend voor het Goede Doel in Soy >>>

chocolade >>> en acties >>>